Thursday, October 2, 2014

Doggrose–Rosa glauca

2014-06-04 Blådoggrose (1)

Doggrose. Nydelige blågrønne blader – og enkle, klare, rosa roser – fra begynnelsen av juni av.
En nydelig rosebusk, vakker og ujålete!

2014-06-14 Hage og natur (2)

Noen dager senere – og i et annet lys. Litt falmet, men fortsatt vakker!

Tre-fire uker senere begynner det å bli fine nyper:

2014-07-10 Høllesli (28)

Dette bildet er tatt halvannen uke ut i juli, men det blir mer farge på dem noen uker senere.

2014-08-26 Hagen i Høllesli (44)

Doggrose formeres fra frø. Frøa trenger 4-5 måneder med høst- og vinterkulde, så de kan sås med med det samme nypene er modne.'

Jeg sådde noen frø i fjor høst – og fikk fem fine planter i løpet av sommeren. De ble rundt 25-30 centimeter høye, og ble plantet ut på ettersommeren. Jeg satser på at de trenger en sesong til før det begynner å bli noe særlig blomster på dem, og det er helt greit!

Doggrosa blir halvannen til tre meter høy og blir finest hvis den bare får stå og vokse naturlig. Beskjæring er bare nødvendig for å fjerne døde greiner – eller hvis man må justere størrelsen.
Den er ei villrose – og har en “sjarm” som overgår mange “edelroser” – jeg vil absolutt anbefale den for mange, mange flere hager enn det den står i i dag!

Knut Olav

2 comments:

 1. Hei Knut Olav. Jeg har lett etter Rosa Glauca (eller frø) hos gartnere og på nettet i flere uker nå. Uten hell. Jeg tror du er mitt siste håp. Er det mulig å få kjøpe en nype eller to fra deg? Eller en stikling? Hilsen Randi Winther Moe / rawimoe@gmail.com

  ReplyDelete
 2. Hallo,

  Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

  Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
  Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

  Irrua-spesialistundervisningssykehus.

  ReplyDelete